• Drammen : 32 23 12 00

  • Kongsvinger : 62 88 84 30

  • Mysen : 69 89 88 99

Nyheter

Velkommen til tidenes storhusholdningsmesse i vårt nye lagerbygg!

Cater er glade og stolte over å kunne invitere til messe i vårt nye lager- og administrasjonsbygg 8. februar 2018. Det blir tidenes messe med over 70 av våre leverandører på plass, et spennende faglig opplegg i form av kurs og foredrag, nyheter, smaksprøver, inspirasjon, nye ideer og en flott arena for en hyggelig fagprat.

Vi legger også opp til et hyggelig samvær etter messen med blant annet middagsbuffet og flere underholdningsinnslag.

Mer informasjon og påmelding på denne linken:

https://cater.pameldingssystem.no/cater-storhusholdningsmesse-8-februar-2018

Velkommen!

Mer grovt, grønt og blått

Cater AS har signert en intensjonsavtale med Norske Helsemyndigheter og andre aktører i matvarebransjen. Avtalen innebærer at Cater AS aktivt vil jobbe for at nordmenn skal øke sin andel av grove kornprodukter, frukt, bær, grønnsaker og sjømat med 20% innen 2021. Vi har deltatt på flere workshops og kjørt forsøkskampanjer på utvalgte kundegrupper. I løpet av 2018 vil Cater AS, i samarbeid med andre aktører, ha ulike eventer og kampanjer med fokus på å øke nevnte produktgrupper. De første aktivitetene vil bli lansert på vår storhusholdningsmesse torsdag 8. februar i våre nye lokaler på Lierskogen. Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen.

Nytt lager- og administrasjonsbygg

Cater er nå godt innflyttet i sitt nye lager- og administrasjonsbygg på Lierskogen. Medio oktober ble lageret i Mjøndalen flyttet til Lierskogen. 2000 paller ble flyttet og det ble gjennomført 80 turer mellom Mjøndalen og Lierskogen. Alt ble flyttet på en helg. Cater er godt fornøyd med gjennomføringen av flyttingen. I løpet av første halvår 2018 forventes at Cater Mysen og Cater Kongsvinger flyttes til Lierskogen. Ny adresse for Cater Drammen er Drammensveien 185, 3420 Lierskogen.

Registreringsplikt for å selge tobakk og tobakkssurogater

Alle våre kunder som kjøper tobakk og tobakkssurogater av oss må registrere seg i Tobakkssalgsregisteret innen 31.12.2017. Mer informasjon i vår nettbutikk.

Cater skal levere mat med el-lastebil

NB! Illustrasjonsfoto av bil.

Dagligvarehandelen er ute med en interessant artikkel om Caters satsing på miljøvennlige distribusjonsbiler. Her er faksimile:

Skal levere mat med el-lastebil

Barnehager og storkjøkken i Asker og Bærum kan snart få maten levert av en elektrisk lastebil. Det er storkjøkkengrossisten Cater AS som skat kutte utslippene med støtte fra Enova.

- Kravene fra kundene er i endring, og teknologien har kommet lenger. Det gjør at vi har valgt å starte med en gradvis overgang til en grønnere bilpark. Så langt har vi kjøpt to lastebiler som går på biogass. De får vi levert i høst. Nå har vi i tillegg fått støtte fra Enova til investering i en el-laste bil, opplyser daglig leder Bjørn Garder i Cater AS i en pressemelding.

Dermed er ikke lenger ASKO den eneste grossisten i landet med el­lastebil i stallen.

Elbilen som grossisten i Drammen har bestilt, er en liten lastebil (5,2 tonn) med kjøl- og fryseskap. Bilen skal transportere matvarer til storkjøkken, barnehager og lignende, primært i Asker og Bærum.

Støtte fra Enova

Enova støtter bilkjøpet med i overkant av 400 000 kroner.

- Tidligere i år etablerte vi et eget støttetilbud for innkjøp av utslippsfrie biler i næringslivet (https://www.enova.no/bedrift/transport/energi—og- klimatiltak-i-landtransport/) for å bygge dette markedet. Elektrifisering er et av de viktigste tiltakene for å kutte de store utslippene fra bilparken, og målet vårt er en tilsvarende utvikling i proffmarkedet som vi har sett hos privatbilistene, sier markedssjef Ole Aksel Sivertsen i Enova.

Enova-markedssjefen tror mange bedrifter vil følge nøye med på det Cater gjør:

- Caters elektriske lastebil er bare starten. Selskapet har sett at batterikapasiteten nå har blitt god nok til at selv distribusjonsbiler med kjøle- og frysevarer kan kjøre med et normalt driftsmønster. Store deler av norsk næringsliv har biler i denne størrelsen, og gode erfaringer hos Cater bør kunne overbevise mange som så langt har trodd at batteridrift er en umulighet.

Viktige erfaringer

Erfaringene blir viktige også for Cater selv:

- Hvordan kjøretøyene fungerer i praktisk bruk, blir avgjørende for den videre utskiftingen av bilparken vår. Det er foreløpig dyrt å investere i miljøvennlige distribusjons kjøretøy. El-lastebiler er det et svært begrenset utvalg av, og prisene er mye høyere enn for dieseldrevne kjøretøy. Selv med støtten fra Enova utgjør bilkjøpet en betydelig merkostnad for oss, sier Garder i Cater.

Cater AS leverer mat til små og store kunder på Østlandet. Selskapet samlokaliserer fram mot første halvår 2018 virksomheten og flytter avdelingene i Mjøndalen, Mysen og Kongsvinger til et nytt anlegg på Lierskogen. Cater AS distribuerer med egne biler, og ved det nye hovedlageret blir det klargjort for ladding av den nye el-lastebilen, som etter planen leveres vinteren 2018.

Messe flyttet til 8.februar 2018!

Vår tradisjonsrike og populære storhusholdningsmesse, som alltid har vært avholdt første torsdagen i september, er i år flyttet til 8. februar 2018. Det er selvsagt fordi vi ønsker å avholde messen i vårt nye lager- og administrasjonsbygg på Lierskogen. Mer informasjon og invitasjoner følger snarlig. Ferdigstillelsen av bygget går etter planen og vi flytter inn medio oktober. Vi gleder oss til å ta i mot både kunder og leverandører i vårt nye bygg 8. februar 2018.


MILJØFYRTÅRN


Cater er sertifisert som et Miljøfyrtårn, som er et offisielt norsk miljøsertifikat. Det er et miljøhandlingsprogram og miljøledelsessystem hvor bedriftene gjennomfører en miljøanalyse og lager en handlingsplan for å innfri spesifiserte bransjekrav.

www.miljofyrtarn.no

Scroll to Top