• Drammen : 32 23 12 00

  • Kongsvinger : 62 88 84 30

  • Mysen : 69 89 88 99

Nyheter

Cater skal levere mat med el-lastebil

NB! Illustrasjonsfoto av bil.

Dagligvarehandelen er ute med en interessant artikkel om Caters satsing på miljøvennlige distribusjonsbiler. Her er faksimile:

Skal levere mat med el-lastebil

Barnehager og storkjøkken i Asker og Bærum kan snart få maten levert av en elektrisk lastebil. Det er storkjøkkengrossisten Cater AS som skat kutte utslippene med støtte fra Enova.

- Kravene fra kundene er i endring, og teknologien har kommet lenger. Det gjør at vi har valgt å starte med en gradvis overgang til en grønnere bilpark. Så langt har vi kjøpt to lastebiler som går på biogass. De får vi levert i høst. Nå har vi i tillegg fått støtte fra Enova til investering i en el-laste bil, opplyser daglig leder Bjørn Garder i Cater AS i en pressemelding.

Dermed er ikke lenger ASKO den eneste grossisten i landet med el­lastebil i stallen.

Elbilen som grossisten i Drammen har bestilt, er en liten lastebil (5,2 tonn) med kjøl- og fryseskap. Bilen skal transportere matvarer til storkjøkken, barnehager og lignende, primært i Asker og Bærum.

Støtte fra Enova

Enova støtter bilkjøpet med i overkant av 400 000 kroner.

- Tidligere i år etablerte vi et eget støttetilbud for innkjøp av utslippsfrie biler i næringslivet (https://www.enova.no/bedrift/transport/energi—og- klimatiltak-i-landtransport/) for å bygge dette markedet. Elektrifisering er et av de viktigste tiltakene for å kutte de store utslippene fra bilparken, og målet vårt er en tilsvarende utvikling i proffmarkedet som vi har sett hos privatbilistene, sier markedssjef Ole Aksel Sivertsen i Enova.

Enova-markedssjefen tror mange bedrifter vil følge nøye med på det Cater gjør:

- Caters elektriske lastebil er bare starten. Selskapet har sett at batterikapasiteten nå har blitt god nok til at selv distribusjonsbiler med kjøle- og frysevarer kan kjøre med et normalt driftsmønster. Store deler av norsk næringsliv har biler i denne størrelsen, og gode erfaringer hos Cater bør kunne overbevise mange som så langt har trodd at batteridrift er en umulighet.

Viktige erfaringer

Erfaringene blir viktige også for Cater selv:

- Hvordan kjøretøyene fungerer i praktisk bruk, blir avgjørende for den videre utskiftingen av bilparken vår. Det er foreløpig dyrt å investere i miljøvennlige distribusjons kjøretøy. El-lastebiler er det et svært begrenset utvalg av, og prisene er mye høyere enn for dieseldrevne kjøretøy. Selv med støtten fra Enova utgjør bilkjøpet en betydelig merkostnad for oss, sier Garder i Cater.

Cater AS leverer mat til små og store kunder på Østlandet. Selskapet samlokaliserer fram mot første halvår 2018 virksomheten og flytter avdelingene i Mjøndalen, Mysen og Kongsvinger til et nytt anlegg på Lierskogen. Cater AS distribuerer med egne biler, og ved det nye hovedlageret blir det klargjort for ladding av den nye el-lastebilen, som etter planen leveres vinteren 2018.

Messe flyttet til 8.februar 2018!

Vår tradisjonsrike og populære storhusholdningsmesse, som alltid har vært avholdt første torsdagen i september, er i år flyttet til 8. februar 2018. Det er selvsagt fordi vi ønsker å avholde messen i vårt nye lager- og administrasjonsbygg på Lierskogen. Mer informasjon og invitasjoner følger snarlig. Ferdigstillelsen av bygget går etter planen og vi flytter inn medio oktober. Vi gleder oss til å ta i mot både kunder og leverandører i vårt nye bygg 8. februar 2018.

Nye trucker

I forbindelse med vårt nye lager- og administrasjonsbygg på Lierskogen har vi inngått en avtale med Linde om kjøp av nye trucker. I tråd med vårt fokus på miljø er selvsagt truckene elektriske.

Bygg reis deg!

Det går stadig fremover med vårt nye sentrallager på Lierskogen. Bygget blir på totalt 17.000 m2 med optimal planløsning i forhold til matvarer til storhusholdningskunder. Hvis alt går etter planen overtar vi 1.september i år.

Cater AS på Facebook

​Cater AS er på Facebook. Ta en kikk innom og lik sidene våre.


MILJØFYRTÅRN


Cater er sertifisert som et Miljøfyrtårn, som er et offisielt norsk miljøsertifikat. Det er et miljøhandlingsprogram og miljøledelsessystem hvor bedriftene gjennomfører en miljøanalyse og lager en handlingsplan for å innfri spesifiserte bransjekrav.

www.miljofyrtarn.no

Scroll to Top